Τετάρτη, Ιουνίου 27, 2007

Κατανάλωση ρεύματος

"Νέο ρεκόρ κατανάλωσης" σημειώθηκε και χθες μας πληροφορούν οι παντογνώστες της TV!

ΓΙΑ όλα φταίει το απαρχαιωμένο δίκτυο της ΔΕΗ, που την πληρώνουμε και αυτή δεν το συντηρεί ή ανακαινίζει, αναφέρουν οι ειδήμονες των καναλιών.

ΔΕΝ ξέρω αν το παρατηρήσατε αλλά το να είσαι σήμερα δημοσιογράφος είναι σα να ξέρεις και να μπορείς να κάνεις όλες τις δουλειές του κόσμου. Τα ξέρουν ΟΛΑ.

ΤΟ πραγματικό ΠΡΟΒΛΗΜΑ δεν είναι η ΔΕΗ ή το δίκτυο της, είναι η ανικανότητα να εκμεταλλευτούμε εναλλακτικές πηγές ενέργειας! Έχουμε ήλιο, έχουμε αέρα και όμως εμείς εξαρτιώμαστε περισσότερο από το πετρέλαιο από χώρες της κεντρικής Ευρώπης! Είμαστε άξιοι της μοίρας μας!

Και σα μην έφτανε αυτό είμαστε και σπάταλοι. Ανάβουμε όλα τα φώτα, όλες τις συσκευές, αποκτήσαμε κλιματιστικό και το βάζουμε στους 18 και 20 βαθμούς! ΤΟ χειμώνα με τέτοια θερμοκρασία ανάβουμε το καλοριφέρ για να κυκλοφοράμε με το μαγιώ. Το καλοκαίρι θέλουμε να κυκλοφοράμε με ζακέτα! ΠΑΝΤΑ της σπατάλης και της υπερβολής!

Μέχρι να βάλουμε μυαλό και αρχίσουμε να χρησιμοποιούμε εναλλακτικές πηγές ή κάποιος δημοσιογράφος κάνει τη μέγιστη ανακάλυψη που θα λύσει το ενεργειακό πρόβλημα, θα έχουμε πάντα τα ίδια προβλήματα!


Υ.Γ. Η τελευταία πρόταση είναι γραμμένη στο στυλ του Μίλτου του νταλικέρη μόνο που λείπει το "γώ, ο Μίλτος, νά 'μαι καλά..." διότι το πρόβλημα θα μας αγγίξει όλους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: