Τετάρτη, Ιουλίου 11, 2007

Γελοιότητες

Το είχαμε συζητήσει και σε προηγούμενο θέμα. Ο Ολυμπιακός στο basket δεν έχει οργάνωση - ελπίζω να αποκτήσει.

Το τελευταίο δείγμα της γελοιότητας που χαρακτηρίζει τους υπεύθυνους είναι η απομάκρυνση του Ζίζιτς. Πρώτα του ανανέωσε το συμβόλαιο και μετά τον αφήνει ελεύθερο! Ούτε καν τον πουλάει σε μια άλλη ομάδα!
Γιατί; Το θέμα μας δεν είναι η αξία του παίκτη και αν θα πάρει καλύτερο. Το θέμα είναι με ποιο τρόπο λειτουργεί η ομάδα. Αν δε σου κάνει μην του ανανεώνεις το συμβόλαιο. Αν σου έκανε τότε και όχι τώρα - τελείως αστείο, απόλυτη απουσία πλάνου και σχεδίου - πούλα τον κανονικά.

Κάθε χρόνο αλλάζει ένα πολύ μεγάλο μέρος της. Πέρσυ όλοι τα θυμάστε. Φέτος: Έξω ο Ακερ (αυτό απολύτως αναμενώμενο), Πεν (και αυτό κατά τη γνώμη μου), ο Ντόμερκατ, ο Στακ, ο Μπάρλος, ο Χαρίσης (αν δεν κάνω λάθος). Ίσως ξέχασα και κάποιους! Ποιο είναι το πλάνο δηλ του Γκέρσον; Κάθε χρόνο να διώχνει και φέρνει μία ντουζίνα παίχτες, που λέει ο λόγος; ΕΤΣΙ ΔΕ ΧΤΙΖΟΝΤΑΙ ΟΜΑΔΕΣ. Μπορεί οι παίχτες που πήρε ή θα πάρει να είναι καλύτεροι. Λαμπρά, αλλά θα δέσουν ως ομάδα όλοι αυτοί ή πόσο χρόνο θέλουν για να δέσουν; Και εξηγούμαι μ' αρέσει η αγορά νέων Ελλήνων παιχτών Βουγιόκας, Βασιλειάδη, Καυκή κλπ και κάποιων καλών ξένων. Απλά ταυτόχρονα ψάχνει και 3 - 4 αμερικανούς, κάποιους με ευρωπαϊκό διαβατήριο. Με λίγα λόγια χαμός. Όλοι μέσα. Αν είναι να πάρει πάλι ξένους με το τσουβάλι και να του βγουν ένας ή δύο καλύτερα να μην τους πάρει ή να κράταγε κάποιους απ' αυτούς που έδιωξε.

Μακάρι να γίνουν ομάδα όλοι αυτοί και να παίζουν καλά και πολύ πιο σημαντικό, ο Γκέρσον να τους χρησιμοποιήσει όλους και όχι μόνο 8 παίκτες όπως έκανε
στην αρχή.

Για το τέλος, θα πω την άποψή μου για το Ζίζιτς. Ήταν πολύ καλός παίχτης. ΚΑΙ γούσταρε να παίζει στον Ολυμπιακό!

4 σχόλια:

adamo είπε...

Ο Ζίζιτς έμεινε ελεύθερος σαν αναγνώριση του γεγονότος της προσφοράς του, όσο δύσκολο κι αν φαίνεται αυτό. Επειδή ήταν χρήσιμος παίκτης του ανανεώθηκε το συμβόλαιο. Καταλαμβάνει όμως και θέση κοινοτικού. Από την ώρα που ο Σεϊμπούτις βγάζει μάτια στα καμπ στην Αμερική, θα έπρεπε να φύγει, με δεδομένο πως στα "ψηλά" ήρθαν ο Πρίντεζης με τον Βουγιούκα και αναμένεται ο Μαυροκεφαλίδης. Θυμίζω πως ήδη υπάρχουν ο Σχορτσιανίτης και ο Μπουρούσης.

Ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να πουλήσει τον Ζίζιτς, αλλά έτσι θα του έκανε και τη ζωή δυσκολότερη για να βρει ομάδα.

Panagiotis Bouros είπε...

Καταλαβαίνω τι θες να πεις Γιώργο και συμφωνώ, απλά δείχνει μία τσαπατσουλιά...

Μπορεί να το είχαν πει απέξω απέξω στο Ζίζιτς εδώ και καιρό βέβαια.

Επαναλαμβάνω: γουστάρω που παίρνουμε καλούς Έλληνες παίχτες, απλά κάποια στιγμή πρέπει να σταματήσουμε να αλλάζουμε το μεγαλύτερο μέρος της ομάδας. Μακάρι αυτό να γινόταν μέχρι και φέτος επειδή δεν είχαμε το κατάλληλο υλικό και του χρόνου να κάνουμε μόνο διορθώσεις και μικρές προσθήκες. ΑΛΛΑ αν ακούσω του χρόνου ότι φεύγουν 6-7 για να έρθουν άλλοι ε τότε νομίζω ότι δεν πρόκειται να πάμε μπροστά.

Panagiotis Bouros είπε...

Τώρα που παίζεται να πάει στον Παναθηναϊκό να δούμε τι θα λέμε...

Μία ρήτρα, έτσι για τα μάτια του κόσμου!

Τα ίδια κάνουμε και στο ποδόσφαιρο χαρίζουμε παίχτες από εδώ και από εκεί. Συμφωνώ αν δε θέλει κάποιος να παίξει στον Ολυμπιακό να πάει αλλού. Αλλά όχι και τζάμπα. Δείτε την ΑΕΚ στο ποδόσφαιρο πόσους πήρε.

Ο Ζίζιτς βέβαια ΗΘΕΛΕ να μείνει στην ομάδα, άλλοι δεν ήθελαν...

Panagiotis Bouros είπε...

Μπράβο στα μυαλά που διαχειρίζονται το υλικό στο μπάσκετ!

http://www.sport24.gr/html/ent/173/ent.189173.asp