Κυριακή, Αυγούστου 19, 2007

Εκλογές

Αυτές οι εκλογές δε μοιάζουν περισσότερο ενδιαφέρουσες ούτε από τις προηγούμενες του 2004 αλλά εδώ που τα λέμε ούτε και από παλαιότερες. Τουλάχιστον απ' αυτές στις οποίες έχω ψηφίσει από το 1998. Προσωπικά τις θεωρώ βαρετές και έχουν αρχίσει ήδη να με κουράζουν αφόρητα.

Λίγες λέξεις για να τις περιγράψω:
Φασαρία, υπερβολές, φανατισμός, σκουπίδια, ψέματα, υποσχέσεις

Η μόνη ιδιατερότητα που βρίσκω σε σχέση με τις προηγούμενες είναι το τι πρόκειται να γίνει την επόμενη μέρα. Όποιο από τα δύο κόμματα -ξέρετε αυτά που κάθε φορά διεκδικούν τη νικη- χάσει, ο πρόεδρος του θα θεωρηθεί άμεσα υπεύθυνος και θα φύγει από τη θέση του. Είμαι σχεδόν σίγουρος ότι αυτό θα γίνει. Λόγους λίγους έως πολλούς μπορούμε να σκεφτούμε όλοι μας. Επίσης το ίδιο θα συμβεί έχω την εντύπωση και με ένα από τα λεγόμενα "μικρότερα" κόμματα σε ενδεχόμενη αποτυχία, δηλ. μη είσοδο στη νέα βουλή.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Αυτές οι εκλογές είναι εξαιρετικά ενδιαφέρουσες. Είναι οι μοναδικές εκλογές (απ΄όσες γνωρίζω) όπουτο αποτέλεσμα είναι άγνωστο. Επίσης έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον να δούμε πως θα αντιμετωπίσει ο ψηφοφόρος μια κυβέρνηση που υλοποίησε ελάχιστες από τις προεκλογικές της εξαγγελίες.