Δευτέρα, Μαΐου 19, 2008

Βενζινόπληκτοι!

Είδα μερικά πολύ ωραία - πετυχημένα σκιτσάκα στο freddo της Κυριακής περί βενζίνης και των παρενεργειών που επιφέρει η άνοδος της τιμής της.

Αφιερωμένο σε όλους αυτούς που μας έχουν περικυκλώσει με τα τεράστια και πανάκριβα jeeps τους, τα οποία φυσικά χρησιμοποιούν για την κίνησή τους στην πόλη και όχι στο βουνο:

Οι καιροί άλλαξαν άρδειν! Όποιοι δεν το έχουν καταλάβει θα μείνουν να ψάχνουν βενζίνη στις απεργίες και να πληρώνουν τρελά λεφτά όλες τις υπόλοιπες μέρες. Αυτές τις μέρες είδαμε ανθρώπους να κάνουν 30+ χιλιόμετρα εντός Αθήνας για να βρουν βενζινάδικο με βενζίνη. "Μα ρε φίλε έκαψες ήδη σχεδόν το 1/4, μόνο και μόνο για να το βρεις". Εντάξει ο συγκεκριμένος μπορεί να είχε πραγματικά ανάγκη από βενζίνη. ΩΣΤΟΣΟ μη μου πείτε πως όλες αυτές τις μέρες των απεργιών αλλά και όλους τους τελευταίους μήνες που το πετρέλαιο ανεβαίνει στο "έβερεστ" δεν υπάρχουν άνθρωποι που θα μπορούσαν να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους με το ΙΧ αλλά τελικά δεν το έκαναν;!

Από την άλλη πάρτε αυτοκίνητα μεγάλου κυβισμού: Jeeps πάνω από 3.000cc, turbo κλπ. Όταν όμως το πετρέλαιο θα φτάσει τα 200 $/βαρέλι τότε να δούμε τι θα γίνει. Μπράβο και στη VW που έκανε τη μεγαλύτερη ανακάλυψη του 21ου αιώνα στην αυτοκίνηση: ΕΒΑΛΕ turbo κινητήρες στα 1.400cc! Σιγά την επανάσταση ρε παιδιά! Αυτό το ξέραμε εδώ και πολλά χρόνια - το θέμα είναι ότι πλέον πρέπει να σκεφτόμαστε οικονομικότερες και φιλικότερες προς το περιβάλλον λύσεις!

Δεν υπάρχουν σχόλια: