Τρίτη, Ιουλίου 01, 2008

Klute/Η εξαφάνιση

Το Σάββατο το βράδυ μετά από αρκετό καιρό πήγα σινεμά και μάλιστα θερινό. Για φέτος είναι το πρώτο μου θερινό. Η ταινία που είδα είχε τίτλο "Klute" στα ελληνικά "Η εξαφάνηση". Πρόκειται για μία παραγωγή του 1971 με πρωταγωνιστές τους Jane Fonda και Donald Sutherland.

Η ταινία χαρακτηρίζεται ως θρίλερ και μάλιστα ατμοσφαιρικό και πολιτικό. Δεν ξέρω για το πολιτικό πάντως είναι θρίλερ με αντίστοιχη ατμόσφαιρα και μουσική.

Προσωπικά δεν το βρίσκω κάτι το εξαιρετικό. Η ταινία είναι καλή και δε θα χάσει κάνεις 2 ώρες από τη ζωή πηγαίνοντας να την δει. Ωστόσο αν ψάχνετε πλοκή, αγωνία επιπέδου Χίτσκοκ το πιο πιθανό είναι να τα βρείτε στις αφίσες των προσεχώς. (Πήγα στο Ελληνίς στους Αμπελόκηπους και έτυχε να έχει απέξω στα προσεχώς το "Rear Window"). Οι ερμηνείες των ηθοποιών είναι αρκετά καλές. Άλλωστε η Fonda πήρε και oscar για τη συγκεκριμένη.

Το πρόβλημα είναι ότι δε μ' έπεισε ότι είναι τόσο σκοτεινή ταινία -συγκαταλέγεται στις παραγωγές τις πεσιμιστικής περιόδου του αμερικανικού κινηματογράφου κατά το Αθηνόραμα- όσο ήθελε να δείξει η έλλειψη φωτός στο γύρισμα. Και το μυστήριο τελείωσε γρήγορα νομίζω. Όταν μάθαμε ποιος είναι υπεύθυνος για όλα δεν ήταν δύσκολο να καταλάβουμε και το γιατί ή τελος πάντων δεν ήταν έκπληξη. Το μόνο που έμενε μετά ήταν να τον πιάσουν.

Βαθμολογία (με άριστα το 5):





Σχόλια άλλων που την είδαν:
αθηνόραμα



ΥΓ. Στο τέλος μου θύμισε για κάποιο λόγο -δεν ξέρω ποιον ακριβώς- το "The Conversation" του Coppola με τον Gene Hackman.

Δεν υπάρχουν σχόλια: