Κυριακή, Σεπτεμβρίου 14, 2008

Δε μας χέζεις εσύ και οι αγωνοδίκες σου!

Σήμερα έγινε Formula 1 grand prix στην Monza. Νικητής ήταν ο Vettel και μπράβο του γιατί οδήγησε πολύ καλά στα δοκιμαστικά και στον αγώνα. Μπορεί να ευνοήθηκε από την αλλαγή συνθηκών το Σάββατο και από το γεγονός ότι είχε ανοιχτό δρόμο μπροστά του σήμερα, ωστόσο η νίκη είναι δίκαιη.

Το δικό πρόβλημα δεν είναι ότι νίκησε ο Vettel και όχι ο Hamilton που υποστηρίζω, αλλά η περιγραφή του Πουρναράκη. Να γίνω συγκεκριμένος: Πριν το πρώτο ανεφοδιασμό του ο Hamilton οδηγούσε σα δαιμονισμένος. Κατάπινε όποιον έβλεπε μπροστά και προσέφερε στους θεατές αυτό που ΠΡΕΠΕΙ (και δεν προσφέρει πλέον) η F1. Κάποια στιγμή βρίσκει τον Glock, κάνει προσπέραση ή προσπάθεια για προσπέραση και τον στριμώχνει στην άκρη του δρόμου. Ο Glock αν θυμάμαι καλά πατάει λίγο έξω και για να μη βγει εκτός αγώνα αφήνει γκάζι και μένει πίσω. ΚΑΙ το σχόλιο του αμερόληπτου και αντικειμενικού δημοσιογράφου που περιγράφει τον αγώνα είναι αν είχε χώρο εκεί ο Glock να στρίψει και ότι οι αγωνοδίκες θα έχουν για άλλη μια φορά δουλειά! ΧΕΣΕ ΜΑΣ ρε φίλε! Ναι είσαι Ferrari και το ξέρουμε! Αλλά δεν είναι μόνο αυτό το πρόβλημα. Κάτι τέτοιες λογικές έχουν καταντήσει το άθλημα αποκρουστικό! Όλοι οι αγώνες κρίνονται το Σάββατο στα δοκιμαστικά. Λες και τρέχουν πάντα στο Μονακό και δεν μπορούν να προσπεράσουν! Ο μηχανοκίνητος αθλητισμός είναι σκληρός και θέλει άντερα! Ο Hamilton μπήκε μπροστά και έκλεισε τον αντίπαλό του! ΜΑΓΚΙΑ ΤΟΥ!

Για να μη μιλήσω για το προσπέρασμα πάνω στη BMW του Kubica αν δεν κάνω λάθος όταν ο Hamilton πέρασε από την πλευρά που κανείς δεν περίμενε. Πουρναράκης: "έγινε με τη συγκατάθεση του Kubica". Αν ναι!;!;! Δηλαδή τι έκανε ο Kubica κάθησε να τον περάσει ο Hamilton! ΔΕ μας παρατάς! Όταν πλέον ο Hamilton μπήκε μπροστά του, σήκωσε το πόδι από το γκάζι για να μη γίνει ατύχημα αλλά αυτό είναι αποδοχή της ήττας και αντίδραση ενός έξυπνου, λογικού και καλού οδηγού όπως ο Kubica και όχι "κατέβασμα παντελονιού"!

Ελπίζω κάποια στιγμή οι αγώνες να έχουν προσπεράσματα και να είναι πάλι θεαματικοί!

ΥΓ. Απαγορεύεται στην προσπάθεια προσπεράσματος να αλλάξεις πάνω από μία φορά "γραμμή"! ΕΛΕΟΣ! Από του χρόνου να τρέχουν με ποδήλατα!

Δεν υπάρχουν σχόλια: