Κυριακή, Νοεμβρίου 16, 2008

BOY A

Χθες (Σάββατο) το βράδυ είδα το BOY A. Για να είμαι ειλκρινής το σχέδιο ήταν να δούμε το Gommora. Ωστόσο η παράσταση των 11 στο Odeon Cosmopolis δεν είχε κενές θέσεις και γι' αυτό έπρεπε να επιλέξουμε κάποια άλλη ταινία. Τότε θυμήθηκα το BOY A. Δε θυμόμουν αν ήταν καλό ή όχι. Το "σκηνικό" όμως μου θύμιζε μια παλιότερη ταινία με κάτι παιδιά στην Ιρλανδία που διακινούσαν ναρκωτικά κλπ. Ούτε που θυμάμαι τον τίτλο τώρα. Πάντως την είχα δει στο Titania στη Θεμιστοκλέους κάπου το 2002 (;!).

Πάμε πίσω στο BOY A. Ο ήρωας είναι ένας 24χρονος που αποφυλακίζεται μετά από 10 χρόνια. Είχε καταδικαστεί μαζί με ένα φίλο και συμμαθητή του για το φόνο μίας συμμαθητριάς τους. Κάτω από άκρα μυστικότητα και με τη στήριξη ενός ειδικού προσπαθεί να ξαναφτιάξει τη ζωή του με νέα ταυτότητα στο Manchester. Όπως είναι αναμενόμενο τα πράγματα δε θα έρθουν όπως τα θέλει.

Προσωπικά μου άρεσε πολύ η ταινία. Πρόκειται για ένα υπαρκτό πρόβλημα που αποδεικνύει ότι πολλά πράγματα στη ζωή έχουν δύο όψεις. Σε κάνει να συμπαθήσεις τον ήρωα που πραγματικά έχει αλλάξει και αξίζει μία δεύτερη ευκαιρία, αλλά απ' την άλλη κάποιοι ίσως να σκεφτούν ότι εξαιτίας του ή καλύτερα της αδράνειάς του χάθηκε μία ζωή. Πάντως πολλές φορές κατά τη διάρκεια της προβολής ήθελα να προχωρήσει η ταινία κατευθείαν στο τέλος. Όχι γιατί βαρέθηκα ή δεν άντεχα αλλά γιατί ήθελα να δω πώς θα τελειώσει. Βέβαια από κάποια στιγμή και μετά καταλαβαίνεις ότι το μέλλον του ήρωα είναι πολύ δυσοίωνο. Άλλωστε αυτό που προσπαθεί να κάνει -να ενταχθεί δηλ στην κοινωνία ξανά- είναι πολύ δύσκολο. Κατά συνέπεια το τέλος περιμένεις ότι θα είναι άσχημο.

Πάρα πολύ καλός ο Andrew Garfield στον πρωταγωνιστικό ρόλο.

Βαθμολογία (με άριστα το 5):




Σχόλια άλλων που την είδαν:
αθηνόραμα

Δεν υπάρχουν σχόλια: